Leserinnlegg:

Lerstadvegen

Kortere: GPS-en mener kjappeste veg til Magerholm går via Lerstadvegen. Med bil bruker man ca. 35 minutter fra Sævollen til Magerholm, nesten en time kortere enn med buss.  Foto: Staale Wattø

Meninger

Ser at kommunen har våknet etter 10 års hvile. Det ble vedtatt i bystyret at Lerstadvegen skulle bygges ut i dagen frem til Moa og nå, etter 10 års venting, er arbeidet i gang.


Moa får ny buss-trasé

Bussen får ny snarvei på Moa som vil kutte tidsbruken betraktelig

Nå er byggetillatelsen gitt, og Ålesund kommune vil gå igang med å bygge ny buss-trasé mellom Moa og Lerstad, slik at flere bussreisende slipper køa.


Men etter det vi kan lese i avisene skal det kun bygges en snarvei fra Breivika til Moa, og denne kun for busser!

Vogntogene i tusentall som skal til kontinentet må kjøre i kø fra Skutvika til Moa, noe som påfører næringslivet på Sunnmøre tap i 100-millionersklassen.

Innfartsvegen kan snart feire 50-års jubileum og endelig kan vi kjøre i 80 km/t. Vi burde også kunne kjøre på ny Lerstad-veg uten kryssende trafikk helt til Moa.


Moa:

Ber om snarveg for taxi, ikke bare buss

Ålesund kommune er i ferd med å bygge snarveg for buss mellom Lerstad og Moa. Men også taxiene ønsker å få benytte denne.


Bygg Lerstadvegen helt ferdig når man først er i gang, alle vil spare tid og penger på dette, og ikke minst, beboerne på Lerstad vil ha en langt bedre og tryggere hverdag. Kø og kaos på Lerstad må ta slutt!

Det er på høy tid at det skjer noe i de sentrale deler av byen også, her har det vært på sparebluss i flere 10 år. Det har vært midlertidige og kortsiktige løsninger i samferdselssektoren for både Posthuskrysset og Hellebroa, det har vi utallige eksempler på.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!