Bypakken kommer som et gufs på innbyggerne i 2022. Fremdeles i en pandemi der mange fortsatt sliter med å få dagene til å gå rundt, slenger Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Høyre en ekstraregning til Ålesunderne midt i fleisen.

Bompenger er urettferdig og rammer folk uten å ta hensyn til inntekt. Det er sikkert greit for godt betalte politikere, men for folk flest så kan bompengene få begeret til å renne over. Vi har sett de siste månedene om enkeltmennesker som ikke takler en ekstraregning for skyhøye strømpriser. De samme enkeltmenneskene er de som kommer til å bli rammet av bompengeregningen til Arbeiderpartiet.

Fremskrittspartiet står for det vi har sagt i over 10 år. Nemlig at bypakken er urettferdig og ikke løser noen av Ålesunds trafikale utfordringer. Kollektivfelt og sykkelveier er håpløse tiltak i en by som trenger 4-felts motorveg fra Vegsund–Breivika og utbedring av E-136 mellom Ålesund og Ørskogfjellet, samt Brosundtunnelen.

Staten vasser i penger som innbyggerne har betalt inn gjennom skatter, avgift på bil, vei og drivstoff. Nå er det på tide at vi bygger landet vårt uten på lempe nok en regning over på innbyggerne våre som er helt avhengige av bilen.

Å starte innkrevingen av bompenger fire år før Lerstadtunnelen står ferdig i 2026 er noe av det grådigste Ålesundspolitikerne har tatt for seg siden innføringen av eiendomsskatten. I fire år skal innbyggerne altså betale for noe de ikke kan bruke. Det er en skandale.

I Ålesund trenger vi et politisk skifte, for å sikre lommeboka og velferden til Ålesunds innbyggere. Fremskrittspartiet mener at folk vet best selv hvordan sine egne penger skal brukes, og ikke fordeles til tiltak som politikere finner fornuftig. I 2023 håper jeg at du og mange andre velger å stemme på Fremskrittspartiet, til det beste for by, øy og land i vår kommune.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!