På bildene ser vi fugler som må gjennomgå de største lidelser, når de henger seg fast i plastmaterialene som de bygger reir av.

Kanskje er det nå på tide at myndighetene tar grep for å gjøre noe med dette. Hvordan dette kan skje rent teknisk må andre tenke gjennom, men jeg mener at når hekkesesongen er over og fuglene har forlatt reirene sine, så bør en gjøre en innsats for å renske fjellet for alle reir som er der.

Det meste er plast, uansett. At dette vil ramme fuglefjellet som attraksjon og som hekkeområde for fugler som normalt lever og klekker der må en bare akseptere.

Etter en tid, og noen år kanskje, må en håpe på at fuglefjellet på Runde kan gjenoppstå som et hekkeområde for de mange fugleartene som normalt hekker der.

At fuglefjellet kan kalles et verneområde under slike forhold, bør gi tanker om hva en egentlig ønsker med et verneområde. Og når turister blir fortalt at dette faktisk er et vernet område, samtidig som de ser de skrekkelige forholdene som er der, så må de gjøre seg mange tanker.

Etter som det er blitt mer søkelys på problemet med plast i havet, så tenker jeg at faren for at noe sånt skal gjenta seg blir mindre.