I et debattinnlegg fra Johan Grytten skriver han vulgære beskrivelser av nytelsen han har av torskehode til dessert. Grytten skal få lov til å spise det han vil men vi må ikke glemme av rasjonaliteten til mennesker. Det må gå an å oppføre seg!

Jeg kommer fra en bondegård i Nærbø, der spiser vi mye forskjellig mat. Helt siden jeg var liten lærte jeg å spise ku-lever og drakk rå kumelk. Men teksten til Grytten syntes jeg var på kanten. Måten han beskriver slafsingen og nytelsen av et torskehode var direkte usivilisert, min mor lærte iallfall meg bedre.

Er det virkelig riktig at i 2022 så skal vi tillate en slik matkultur. Skal ikke vi opptre mer siviliserte og rasjonelle som mennesker i dag? Jeg er ingen bygutt som Grytten dypt kritiserer i teksten sin, selv for en bondegutt var dette helt uakseptabelt.

Jeg har reist mye til forskjellige land og opplevd flere matkulturer men dette var nytt for meg. I Asia spiser man gjerne det mest og mye som vi ikke engang har hørt om her i lille Ålesund, men de gjør det med måte. Jeg skulle gjerne tatt med Grytten på en slik tur.