Jeg vil ta opp igjen tråden fra det som Sturla Stavseng, Torstein Smidesang Hammeren og Torstein Sellereite disse tre har brukt et halvt år og sikkert et par tusen timer på å undersøke. Nemlig muligheten for å bygge en taubane som kan bringe folk til topps på Sukkertoppen med start på Tueneset.

Hvorfor tar jeg opp dette nå? Jo, fordi jeg sitter med et inntrykk av at Ålesund by har blitt en meget attraktiv by å besøke og ikke minst besøke Atlanterhavsparken på Tueneset, og det er fra Tueneset som er tiltenkt som start og stopplass for ei taubane…

Ved å få ei taubane så vil tilbudet øke til turistene når de først er å besøker Atlanterhavsparken, samtidig så er dette i nærheten av andre attraksjoner i Ålesund og omegn.

Uten å ha noen spesifikke tall på hvor mange som besøker Atlanterhavsparken i løpet av året har jeg ikke, men jeg regner med at det er flere titalls tusen personer som kommer ikke minst fra cruisetrafikken.

Å kunne gi disse turistene et økt tilbud til å kunne besøke Sukkertoppen med taubane når de først var på Atlanterhavsparken. for jeg tror at dette vil gi turistene et bredere tilbud. Nå er jo dette prosjektet ikke gratis, men jeg vil fortsette å ta dette videre. Når dette ble lagt fra av de tre studentene ved NTNU så var kostnadene på 150 millioner kroner, og de hadde beregnet at det ville bli brukt av 83.000 personer.

Med den utviklingen som Ålesund har fått i tilstrømmingen av turister siste årene så vi jeg tro at antall turister som muligens vil ta taubanen til Sukkertoppen vil mangedobles.

Det fungerer godt i Bergen, Tromsø. Rjukan og Voss. Så hvorfor ikke i Ålesund?

Det er foreslått at banen starter på Tueneset i nærheten av Atlanterhavsparken så går bana opp til toppen av Sukkertoppen og Fra toppstasjonen kommer man seg til hovedbygget via en tunnel og heis

Hovedbygget kan godt ligge på et lite platå rett nord for toppen der det ikke er mange som ferdes i dag, og i dette bygget kan det være plass til kafé, restaurant og et eget panoramabygg der folk kan få en spektakulær utsikt til øyene og havet og ikke minst til Norges vakreste by Ålesund.