En rekke norske medier – deriblant Sunnmørsposten – kunne torsdag fortelle at Facebook-gründer Mark Zuckerberg hadde kjøpt den Kleven-bygde yachten «Ulysses».

Det stemmer imidlertid ikke, får Sunnmørsposten opplyst fredag i en e-post fra Sondre Ronander i Facebook sin pressetjeneste i Norge.

Kilden for nyheten om at Zuckerberg skulle ha kjøpt yachten for rundt 1,1 milliarder kroner, var den engelskspråklige tyrkiske nettavisen Hürriet Daily News. Nettadressen til artikkelen fører nå kun til økonomisiden til nettstedet.

(saken fortsetter under)

Tidligere i høst har det versert rykter om at den russiske milliardæren Yuri Milner skulle ha kjøpt luksusfartøyet, men disse opplysningene er også avvist, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ifølge det internasjonale skipsregisteret er firmaet Proxima Y Ltd. på de britiske Caymanøyene, oppført som eier av det 107 meter lange fartøyet. Sunnmørsposten kjenner ikke til hvem som står bak selskapet.

Verken Kleven-verftet eller designerne i Marin Teknikk kjenner til hvem som har kjøpt yachten fra den newzealandske forretningsmannen Graeme Hart.

– He-he, nei. Vi vet ikke noe mer enn det som står i avisene, sier Kvalsund til Sunnmørsposten – men legger til at de selvsagt synes det hadde vært hyggelig om Mark Zuckerberg var kjøperen.

Se Youtube-video av den ferdig utstyrte yachten fra megleren Fraser Yachts her (ekstern lenke)

Les også:

Kleven-yacth er fortsatt til salgs

Her reiser superyachten frå verftet

Kleven bygger nok ein luksusyacht

Multimilliardæren bak luksusyachten