Mandag aksjonerte væpna politi flere steder i Ålesund sentrum. Fire personer ble pågrepet i de ulike aksjonene:

  • Skaregata: To menn ble pågrepet og sendt til sjukehus etter aksjonen i Skaregata. Begge ble utskrevet fra sjukehus tirsdag uten alvorlige skader. Den ene mannen er løslatt.

  • Aspøya: Seinere samme dag aksjonerte væpna politi i Steinvågvegen, hvor de pågrep to menn.

Det som utløste aksjonene var en melding i 11-tida om en trusselsituasjon. Ifølge meldingen ble en mann utsatt for trusler/tvang, og det skal også ha blitt nevnt bruk av flere våpen, blant anna kniv. Politiet rykka ut tungt bevæpna og med pansrede kjøretøy.

Stasjonsjefen om aksjonene: – Ålesund er veldig trygt. Det er nok mer tilfeldig at dette skjer så nært opp i tid til drapet (+)

Vold og narkotika

Onsdag er den ene involverte fra Skaregata løslatt, mens de tre andre fremdeles er i politiets varetekt. De vil framstilles for fengsling i løpet av dagen, opplyser politiadvokat Mathias Häber.

Ifølge politiadkvokaten er det en lang siktelse, der han kort oppsummert er sikta for vold og narkotikakriminalitet. Det legges vekt på gjentakelsesfare.

– De to andre er sikta i ei sak som dukka opp i kjølvannet av den første episoden. De er sikta for grov narkotikaovertredelse, sier politiadvokaten.

BAKGRUNN: Fire pågrepet etter trusselsituasjon i sentrum

foto
Politiet søkte med hundepatrulje etter pågripelsene. Foto: Staale Wattø