Smakebiter fra teatermusikalen «Borgny – flukten fra flammene» ligger allerede ute på nettet. Lørdag er det cd-slipp på alle de 17 låtene fra musikalen og onsdag er det premiere på sceneoppsetninga i Parken kulturhus.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger på låtene, her tror jeg vi har fått mange nye ålesundssanger å bli glad i, sier Nina Johansen, lærer ved Volsdalen skole.

Hun har laget tegningene i boka med samme navn, som kollega Jan Hogne Christiansen har laget teksten til og som er utgangspunktet for teatermusikalen. Sammen med vokalist Leif Remmen står de bak sceneoppsetninga, som skal spilles to ganger kvelden før byvandringa natt til 23. januar.

Snakker med vinden

Musikalen åpner med at lille Borgny på ni år, spilt og sunget av Kornelia Melsæter oppdager brannen i den gamle fiskeballfabrikken, fra huset sitt i nedre Strandgate. Snart er både hun og tusenvis av andre bysbarn på flukt fra flammene.

Denne dramatiske historien blir sett gjennom barnas øyne.

– Men det er ikke noen skummel musikal. Bare én skummel sang synes jeg, og det er når Kornelia snakker med vinden, sier Rakel I.

Forsland (9) som spiller Borgnys lillesøster i musikalen.

– Stykket er skrevet for barn, men dette er ei familieforestilling som passer for voksne også, med eller uten følge av barn, forsikrer Hogne Christiansen.

Men om omstendighetene er dramatiske, er det ingen trist fortelling. Humor mangler det ikke på.

– Blant annet har vi Ina Breivik i rollen som byoriginalen Fru Volstad. Med mange slående replikker. Noen muntre brannmenn er også med. Den sanne historien om fangene som ble løslatt under brannen men som lovte å komme tilbake har vi også tatt med. De meldte seg frivillig, alle som én, smiler Nina Johansen.

Trubadur

Gitarist og komponist Sindre T. Veblungsnes brukte ikke lange stunda på å skrive den første låten da han ble spurt om å skrive musikk til «Borgny».

Veblungsnes jobber til daglig på Norpost, og er godt kjent som trubadur.

Nå ligger 17 sanger klare på cd-en, som slippes lørdag, med derpåfølgende slippfest på Teaterfabrikken.

foto
<strong>Komponist:</strong> Gitarist og trubadur Sindre Tollås Veblungsnes har skrevet musikken og deler av tekstene. Her med instruktør Jon Henriksen.