Julian Gunn Montague ble sist sett nær Sunde-bygget ved NTNU i Ålesund fredag kveld rundt klokka 21.00. Han har siden vært savnet og mandag startet politiet søk etter 23-åringen.

Søk etter mannen har pågått siden mandag, så langt uten resultat. I hjemstaten Illinois, rett sør for Chicago har faren fulgt med så godt han kan, men onsdag ettermiddag setter han seg på flyet med kurs for Ålesund.

– Julian har aldri gjort noe sånt før. Han kan være syk, ute av stand til å ta vare på seg sjøl. Vi vet ingenting, men noe er veldig galt, sier Tim Montague som sist snakket med sønnen sammen med andre i familien 7. februar.

– Da hadde vi det hyggelig sammen, sier Montague som håper publisering av navn og bilde av sønnen kan bidra til at politiet får inn flere tips.

– Nå handler det om å få mest mulig oppmerksomhet om saken. Julian er snart ferdig med IT-studiene sine, han har knyttet seg til Ålesund og har planlagt å bli boende der, sier han.

Dette bilde fra overvåkningskamera på Sundebygget er tatt fredag. Det er delt av politiet, etter ønske fra de pårørende. Foto: Privat/politiet

Søker for fullt

Da Sunnmørsposten var i kontakt med politiet onsdag formiddag pågikk søket fortsatt for fullt.

– Det er ikkje gjort funn, så letinga fortsetter , sier operasjonsleder hos politiet, Arild Reite.

– Politiet får hjelp til søk i bratt terreng, av frivillige i alpin redningsgruppe. Søket er nå konsentrert til nordsida av Aksla, ned mot Ellingsøyfjorden. Området krever klatring. I tillegg har vi redningshunder med i søket, sier operasjonsleder.

Leteaksjonen har vært omfattende, og utgangspunktet har vært NTNU Ålesund og nærområdet.

Dette bilde fra overvåkningskamera på Sundebygget er tatt fredag. Det er delt av politiet, etter ønske fra de pårørende. Foto: Privat/politiet

Ber om tips

Politiet delte tirsdag bilde av den savna, etter ønske fra de pårørende. De ber folk spesielt legge merke til joggeskoa som har en oransje tupp og at den savna har kort hår.

De ber publikum sjekke boder og andre aktuelle oppholdssteder på sine eindommer, for å se om den savna kan oppholde seg der.

Politiet ber de som kan ha observert den savna om å ringe politiet på telefon 02800.

– Politiet jobbar med operative søk, etterretning og etterforsking, der vi eksempelvis henter inn video fra overvåkingskamera og avhører personer som kan ha informasjon om den savna sine bevegelser den siste tida, sier operasjonsledar Jens Dahl i pressemeldinga.

Det var medstudenter av den savna som meldte mannen savna.