– Vi har jobbet med planene ei stund, og vi er sikre på at dette vil fungere godt, sier Ronny Stokke, daglig leder i Momentium. Han viser fram de foreløpige planene for hvordan en steinørken skal forvandles til et pulserende festivalområde.

Tjuvstart

Momentium kommer til å bruke hele området fra Posthuskrysset i øst og til Brosundet i vest.

Å flytte den store Jugendfesten fra Color Line Stadion og til sentrum, er etter hennes mening både positivt og spennende.

foto
Festivalarena Flere scener, viparenaer, pariserhjul og takbar. Momentium har mange ideer for hvordan det nye festivalområdet på sørsida skal utformes når to festivaler flyttes dit neste år.Illustrasjon: Momentium

Minijugend

Ronny Stokke forsikrer at CLS har fungert utmerket som arena for Jugendfest som årlig samler rundt 24.000 mennesker de to dagene festivalen varer.

– Men vi håper at både Jugendfest og Ålesund Live skal bli enda bedre når vi legger til rette for å skape flere opplevelser i tillegg til musikken, sier Stokke.

Ålesund raser oppover på kulturindeks: «Terminalen Byscene har totalforandret Ålesund som konsertby»

Arrangørene ser for seg at sørsida kan bli en større sosial arena med en rekke tilbud, og at andre næringsdrivende i sentrum også får en større bit av festivalkaka.

– Neste år er Jugendfest ti år, og det akter vi å markere blant annet med «Minijugend» for de yngste, forteller Ronny Stokke.

Flere scener

Den store hovedscenen blir vest for Terminalen-bygget i det nordøstlige hjørnet. Det blir også en scene i den østligste enden av bussholdeplassen, pluss at Terminalen og det nye bryggeriet i Tollbua blir tatt i bruk. Planene inneholder også en takbar med sittetribune, et midlertidig glassbygg og kanskje europas største pariserhjul.

– Men blir det plass til mye folk?

– Det blir plass til like mange som vi har hatt på Color Line Stadion.

Bedre for trafikken

Det er ikke bare byutviklerne som er positive til Momentiums planer. Det samme er de som steller med ålesundstrafikken.

– Vi er aldri glade for å stenge av store deler av byen, og har vært på Momentium lenge for å finne alternativer til St. Olavs plass for Ålesund Live. Denne løsningen tror vi blir veldig bra, sier avdelingsingeniør Leif Olav Brandt i virksomhet for veg, anlegg og park.

Håper på samarbeid

– Hva med naboene?

– Også på Sankten og ved Color Line Stadion bor det folk, og vi har hatt et godt samarbeid med dem. Det håper vi å få til på sørsida også, sier Ronny Stokke.

– Jugendfest er en dyr festival uansett hvor vi arrangerer.

Stokke sier at Momentium har hatt en god dialog med AaFK i forbindelse med flytteplanene, og CLS kan fortsatt bli konsertarena hvis Momentium får fast fisk hos de virkelig store kanonene framtida.