Torsdag kveld har supportergrupperingen Aalesund Support lagt ut en uttalelse på sin Facebook-side. Der går de hardt ut mot AaFK fire dager før seriestarten mot Vålerenga.

Der står det blant annet: «Med fire dager igjen til sesongstart har vi også mottatt beskjeden fra klubben at de nå innfører målmusikk. Steg for steg innfører klubben amerikaniserte og sjelløse konsepter. Flammekastere ble introdusert i høst, og nå altså scoringsmusikk.»

Aalesund Support skriver videre at de synes det er provoserende at klubben innfører noe de beskriver som gir en kunstig atmosfære.

«Det er vi som er premissleverandører for stemning. Scoringsmusikk hører ikke hjemme på stadion eller i fotballen, og vi vil ikke godta dette».

– Vil ikke godta dette

Supportergrupperingen skriver også, at hver gang det blir benyttet målmusikk, kommer de til å gjennomføre protester. Det vil de gjøre helt til målmusikken blir fjernet.

Supporterklubben Stormen har også delt budskapet fra Aalesund Support på sin side på Facebook.

Geir Ove Eikrem er supporterkoordinator, som betyr at han er et bindeledd mellom AaFK, Stormen og Aalesund Support. Han reagerer også på det som skjer.

«Flaut at dette skjer på «mi vakt» som supporterkoordinator i klubben. Supporterne har derimot fremdeles makt og påvirkningskraft, og den brukes godt av Aalesund Support og Stormen supporterklubb i fellesskap nå. Dette skal ikke bli ei greie på CLS, og forhåpentligvis ombestemmer klubben seg innen mandag. Hvis ikke forventer jeg at ALLE stiller seg bak protestene på stadion», skriver Eikrem på Facebook.

Hevder spillerne ønsker musikk

Sunnmørposten har vært i kontakt med daglig leder Ronny Stokke i AaFK om denne saken. Han viser til at de har hatt en dialog med spillerutvalget, som består av spillere på A-laget, som allerede i fjor ytret ønske om musikk over anlegget etter scoringer. Det skulle være en forlengelse av supporternes spontane jubel og synging.

– I fjor ble det ikke innført, men for litt siden ble det igjen aktuelt under et møte med spillerutvalget. Det er et sterkt ønske om musikk, og det vises til at dette er praksis på flere av de store fotballarenaene i Europa. Dette er vanlig blant mange av verdens største klubber, og flere eliteserieklubber praktiserer det samme, skriver Stokke i en SMS.

Han viser videre til at spillerutvalget og spillerne mener at musikken vil hjelpe dem med å få en boost, og en ekstra trøkk, når kampen sparkes i gang igjen etter scoring.

– Vi har selvfølgelig fått med oss at flere i supportermiljøet har sterke meninger om dette. Det er ikke snakk om at musikken skal konkurrere med tribunelivet, men forlenge det.

Er åpen for å snu – men ikke nå

– Vi har valgt å være positive til innføringen av denne ordningen, i hovedsak fordi vi ønsker å legge til rette for våre spilleres prestasjoner på best mulig måte.

Stokke legger til at det er plass til nesten 11.000 på Color Line stadion, og det er store målgrupper klubben må ta hensyn til og begeistre.

– Snittet vårt i 2022 var ca. 5.700, så at vi prøver noe nytt for å få med oss flere, fylle opp stadion og legge til rette for best mulig stemning, synes vi er naturlig. Om dette funker, vil den gleden og stemningen etter en scoring forlenges. Funker det ikke, kan vi gjerne kutte det ut, sier AaFKs daglige leder.

– Står sammen

– Vi har registrert tilsvaret, men budskapet er det samme. Vi er de som setter stemningen på stadion. At de velger å overkjøre det, er som å pisse på oss supportere, skriver styreleder i Aalesund Support, Ole Kristiseter i en SMS til Sunnmørsposten.

Han uttaler seg på vegne av supportergrupperingen.

– At det er i bruk på de største arenaene i Europa, er ikke et argument vi stiller oss bak. Vi har en relativt liten gruppe som jobber ræva av seg for å støtte opp om klubben vår. At det må suppleres med falsk lyd i form av målmusikk er hårreisende. Vi har siden CLS åpnet aldri hatt dette på grunn av at det er de syngende som setter premissene, mener Kristiseter.

– Aalesund Support er klar på at dette er noe vi ikke ønsker og at vi kan ikke godta dette. Stormen står sammen med oss i dette, og protester vil gjennomføres som en enhet.