I dei nyreviderte pensumbøkene for grunnskolen er det mykje nytt å lese.

I ei naturfagbok for åtteåringar, Solaris 3–4 frå forlaget Aschehoug Undervisning, kan vi finne dette, sitat: «Kjønnsidentiteten din er din egen tanke om hvem du er og hvordan du ser deg selv. Du kan tenke på det selv som gutt eller jente, eller ikke vite helt. Du kan ønske å bli kalt han, hun eller hen, eller hva du vil».

Dette vert servert til ein 8 åring til hausten. Om ikkje dette er nok så kan eg kome med eit sitat til: «Babyer kan ikke fortelle om de føler seg som gutt eller jente. Legene bestemmer hvilket kjønn babyen har ved å se om de har jentetiss eller guttetiss».

Kjem ein til 10 åringane kan ein lese dette, sitat: «Alle i Norge har rett til å endre sitt juridiske kjønn dersom de søker om det.»

Så får dei innføring i begrepene transpersoner, cis-kjønnet og ikke-binær. Dei får også møte personer som definerer seg sjølve som alle desse kategoriene.

Sitat: «Da jeg ble født, gjetta legen på sykehuset at jeg var en jente. Det trodde de andre voksne på, men da jeg gikk på videregående skole måtte jeg fortelle dem at legen tok feil».

Skuland som er talsperson for Foreldrenettverket.no påpeiker at dei personane som er brukt som døme i bøkene er alle personer med tilknytning til FRI. (Pride)

Ein av forfattarane av bøkene var nestleder i denne organisasjonen 2006 til 2008. Då heitte denne LLH. Eg må berre seie, kvar stopper dette? Kva vert det neste?