I et leserinnlegg er Egil Eidskrem meget opptatt av rettferdighet og at vi som bor på vestsiden av byen ikke bidrar til fellesskapet m.h.t. betaling av bompenger.

Jeg aner en viss grad av misunnelse her. Fakta er at kjører jeg med bil til sentrum må jeg betale parkeringsavgift, og du skal ikke stå lenge før kostnaden til dette overstiger hva jeg måtte betale for å kjøre til Moa for der er det gratis parkering! Har du gått inn for å betale for parkering på Moa, men det har du ikke nevnt, så har jeg forstått argumentasjonen.

Undertegnede kjører til byen og parkerer og bevisst bruker butikkene i byen, selv om det er billigere å kjøre direkte til Moa og parkere gratis. Jeg er opptatt at byen skal brukes. En bompengestasjon på Hellebroa pluss parkeringsavgift i sentrum vil gjøre at folket i Vest vil kjøre til Moa for å handle for der er det gratis parkering.

Ellingsøy-argumentet til Eidskrem klarer jeg ikke å svelge. Innbyggerne der har betalt mye bompenger. Men hva har alternativet vært? Ferge? Og hva hadde dette kostet øyfolket? Skulle vi gjøre som Eidskrem mener så vil Ålesund sentrum visne sakte med tanke på handel. På Moa vil mektige kapitalinteresser arbeide for at parkering skal være gratis. Rettferdighet er vanskelig å oppnå. Populistiske og lite gjennomtenkte meninger er denne debatten ikke tjent med. Å skyte fra hofta kan fort bli selvskudd.