Sunnmørsposten fikk 890 flere abonnenter i fjor, som tilsvarer en økning i opplaget på 3,3 prosent.

Mediehuset er det desidert største på Nordvestlandet med et opplag på 27.915.

Dette er sjuende år på rad med opplagsvekst for Sunnmørsposten, forteller ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg.

Hanna Relling Berg har siden 2007 vært ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten. Foto: Tone Molnes

– Dette er gledelig, og et resultat av målretta arbeid. Takk til alle som abonnerer. Sunnmørsposten har prioritert både de raske nyhetene, og den undersøkende journalistikken, og det er svært fint å registrere at leserne setter pris på det, sier hun.

– Hva skal til for å kunne nå enda flere lesere framover?

– Det skal vi klare ved å forsterke det vi holder på, gjennom å være drivende gode på hendelser og nyheter, og ved å få fram journalistikken som er viktig for innbyggerne. Det inkluderer videreutvikling av debattstoffet vårt, og vår nye satsing fra i år av, på en egen ungreporter som utnytter nye kanaler for å nå fram til enda flere lesere.

Relling Berg gleder seg også over økningen i opplag som de aller fleste av lokalavisene i Sunnmørsposten konsern kan vise til:

– God journalistikk fra redaktørstyrte medier har aldri vært viktigere, i ei tid med økende desinformasjon gjennom falske nyheter, og nye utfordringer via kunstig intelligens. Lokalavisene har ei utrolig viktig rolle i sine lokalsamfunn, ved å gi kvalitetssikret informasjon, og kunne tilby en plass der folk kan diskutere fritt, og ta opp ulike saker som er viktige for dem.

– Det å skape inkluderende lokalsamfunn der alle kan få informasjon og også ytre seg, er avgjørende for å kunne verne om demokratiet vårt, understreker Relling Berg.

Sterk digital økning

Totalopplaget for norske aviser har gått tilbake med 0,5 prosent, mens det digitale opplaget øker med 9,5 prosent. Det viser oversikten som Mediebedriftenes landsforening (MBL) la fram onsdag.

Generelt er det regionavisene og de minste lokalavisene som kan vise til opplagsvekst, mens andre kategorier går tilbake.

Romsdals Budstikke har opplagsvekst, på 3,6 prosent (623 i antall) , mens Tidens Krav i Kristiansund har en nedgang på 2,7 prosent.