Onsdag hadde Arild Myrvoll sin første dag på kontoret som sjef for det som kan bli hetende Havila Kystruten. I. januar 2021 skal fire splitter nye skip være klarer for å seile mellom Bergen og Kirkenes.

– Dette blir spennende. Vi skal drive fire store hotell til sjøs. Det er helt nytt for oss og det er helt nytt i forhold til hva den maritime klyngen på Sunnmøre har erfaring med, sier Myrvoll.

Han regner med å ha ledergruppen klar om ikke veldig lenge. Så langt er det kun han og økonomisjef Janicke Westlie som er ansatt i selskapet. I tillegg skal en hotellsjef, en markedssjef og en teknisk sjef på plass i Diamanten i Fosnavåg der hovedkontoret skal ligge.

– Når vi har ledergruppa på plass må vi hente inn folk som skal følge byggeprosessen for de nye båtene. I tillegg bør vi ganske raskt ansette folk som skal starte med salgsarbeidet, sier Myrvoll.

Bygges i utlandet

Hvilke verft som skal bygge de fire nye hurtigrutene vil ikke Myrvoll si noe om ennå. Det som er klart er at de ikke blir bygget i Norge, og det vil ikke bli det samme verftet som skal bygge alle fire.

– Alle fire båtene skal være klar til drift 1 januar 2021 da kan vi ikke ta sjansen med å bygge alle ved det samme verftet, sier Myrvoll.

Salgskontor utenfor Fosnavåg

At hovedkontoret for det nye hurtigruteselskapet skulle ligger i Fosnavåg, var noen eier Per Sævik slo fast samme dag som det ble kjent at samferdselsdepartementet hadde tildelt dem kontrakten. Myrvoll åpner nå for at de også kan få behov for å opprette et salgskontor utenfor Fosnavåg.

– Innenfor området som markedsføring, salg, it og hotelldrift ser vi at det kan bli utfordrende å finne de med rett kompetanse i vårt område. Da må vi se på om vi også kan etablere oss andre steder, eller være fleksibel på at enkelte arbeidstakere pendler til Fosnavåg, påpeker Myrvoll.

Som regner med tøff konkurranse fra første dag. Dagens Hurtigruten har varslet at de vil la fire skip seile parallelt med båtene til Havila.

– Tøff konkurranse er vi forberedt på. Vi skal ta opp kampen og vi skal være godt rustet for det, sier Myrvoll.