Tar opp kampen mot plasten

150 tonn søppel skal vekk, fra strandsonene i og rundt Ålesund. Nå tar små og store beina fatt for å hjelpe til.

På jakt På Slinningen dro 3.-klassingene i Hessa KFUK-KFUM Speidergruppe, med foreldre, ut på søppeljakt. De fylte 20 poser i løpet av halvannen time på Slinningen, fra en strekning på 400 meter. Bak til venstre står prosjektleder i Sunnmøre Friluftsråd Eirik Johan Kårby, til høyre står leder for speidergruppa John Rune Lillebø. 

Reportasje
– Se hvor mye vi fant! roper tredjeklassingene i Hessaspeideren, som er strandryddere denne kjølige ettermiddagen på Slinningen. Sammen med leder John Rune Lillebø, foreldre og ryddeprosjektleder Eirik Johan Kårby legger rundt 15 småspeidere av gårde på glatte fjæresteiner, for å fjerne farlig avfall.

– Jeg og kameraten min var ute på sjøen og fiska, og da fant vi isopor som fløyt oppå vannet. Det smuldrer opp, og så spiser fuglene det, forteller Adrian Palomares- Hjelmeseth alvorlig.