Denne spilleren er ferdig i AaFK. Nå er han klar for ny klubb.

Vetle Fiskerstrand (21) fortsetter karrieren i 2. divisjonsklubben Florø.

FERDIG: Vetle Fiskerstrand kom til AaFK som 16-åring, men nå er han ferdig i klubben og klar for Florø og spill i 2. divisjon. Her fra forrige sesong hjemmekamp mot Vålerenga. FERDIG: Vetle Fiskerstrand kom til AaFK som 16-åring, men nå er han ferdig i klubben og klar for Florø og spill i 2. divisjon. Her fra forrige sesong hjemmekamp mot Vålerenga. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB

Vetle Fiskerstrand ble hentet til AaFK som 16-åring fra Langevåg. Spissen fikk proffkontrakt sommeren 2019, men han klarte aldri å etablere som på laget. Derfor velger han som 21-åring å forlate AaFK fire måneder før kontrakten hans gikk ut.

– Florø virker som en ambisiøs og spennende klubb. For meg blir det viktig framover å få mest mulig spilletid, sier Fiskerstrand til Sunnmørsposten.

I opprykkssesongen i 2019 fikk han to innhopp på A-laget tidlig i sesongen, mens det i fjor i eliteserien ble fire kamper fra start og fire som innbytter. Han scoret også borte mot Brann, men det ble mest benkesliting for spissen.

PODKAST: Erlend Segberg forteller om sine første uker i AaFK, ambisjonene i klubben og forskjellene fra Start og AaFK. Segberg går også inn på hvordan han opplevde det da investorene tok over Start og hentet en haug av nye spillere. Sørlendingen byr også på en historie rundt et tyveri av et juletre i opprykksrusen etter at Start ble klar for eliteserien i 2019.

– Tungt

– Er det å forlate AaFK noe du har tenkt ei stund på?

– Det er selvfølgelig tungt å forlate en klubb du har vokst litt opp i, men akkurat nå var det en riktig avgjørelse for meg. Jeg er et sted i karrieren der jeg må få regelmessig spilletid. Slik situasjonen var i AaFK nå, så det ikke ut som at jeg kom til å få det. Da er det bedre å finne seg en ny klubb, sier 21-åringen.

Han sier videre han et takknemlig for en god dialog med sportssjef Bjørn Erik Melland, som har vært hjelpsom med å finne Fiskerstrand en ny klubb. Spissen trente med Florø tre dager for litt over ei uke siden, og etter planen reiser nedover dit på fredag.

Kontrakt ut 2022

– Det har vært en fin tid i AaFK med god utvikling og flinke folk. Jeg har ingenting å klage på, men nå gleder jeg meg til å få sjansen i Florø. De har sett på meg og likte det jeg har vist. Hvis jeg utvikler meg godt, så er det godt mulig jeg kan ende opp i AaFK igjen, sier han.

Fiskerstrand har skrevet under ei kontrakt ut 2022. Florø er i samme avdeling i 2. divisjon som Hødd og Brattvåg.

– Jeg tror ikke det er feil med et miljøbytte heller. Det å komme seg litt bort kan være bra.

PS: I går skrev Sunnmørsposten at tidligere AaFK-spiller Sebastian Andreassen trente med Brattvåg. Sportssjef Bjørn Erik Melland sier at de har sjekket ut Andreassen og har vurdert å teste han på trening, men at det av ulike grunner ikke er blitt gjort enda.